Καλώς ορίσατε στην επίσημη ιστοσελίδα του καρδιολογικού τμήματος της κλινικής Ήρα Κορίνθου. Το Καρδιολογικό τμήμα, μας προσφέρει προεγχειρητικό έλεγχο. 

Πραγματοποιείται λήψη ιστορικού, ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπέρηχος καρδιάς και καρδιολογική εξέταση. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για τοποθέτησης holter ρυθμού και holter πιέσεως.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ):

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι ένας μη επεμβατικός έλεγχος της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς. Το ηλεκτροκαρδιογράφημα βοηθά στην διάγνωση του φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού, της αρρυθμίας, της καρδιακής προσβολής και άλλων διαταραχών της καρδιάς.

Υπέρηχος (triplex) καρδιάς: 

Ο υπέρηχος καρδιάς είναι μια μελέτη υπό υπέρηχο της καρδιάς. Χρησιμοποιείται για να απεικονίσει με ακρίβεια τον καρδιακό μυ, τις βαλβίδες, τον τρόπο που ρέει το αίμα μέσα στην καρδιά και την αορτή. Βοηθά στην διάγνωση δομικών και λειτουργικών ανωμαλιών της καρδιάς, βλάβη στις βαλβίδες  και τον τρόπο που δέχεται και αποβάλλει το αίμα, καθώς και πόσο αποτελεσματικά το στέλνει στο υπόλοιπο σώμα.

Holter ρυθμού:

To Holter ρυθμού είναι μια συσκευή η οποία μελετά σε βάθος 24 ή 48 ωρών τον καρδιακό ρυθμό. Ο χρήση του βοηθά στη διάγνωση διαταραχών του καρδιακού ρυθμού, όπως οι αρρυθμίες, οι οποίες δεν φαίνονται σε μια γρήγορη μελέτη όπως είναι το καρδιογράφημα. Ο ασθενής φορά μια μικρή συσκευή που έχει ηλεκτρόδια συνδεδεμένα στο θώρακα, κατά την διάρκεια της καταγραφής. Με αυτόν τον τρόπο χωρίς να αλλάζει η καθημερινότητα του έχει μια συνεχή καρδιολογική μελέτη. Τα δεδομένα που θα συλλέξει μεταφέρονται σε ειδικό πρόγραμμα, όπου γίνεται η μελέτη τους και ο καρδιολόγος, έχοντας πλήρη εικόνα της καρδιακής λειτουργίας του ασθενούς, κάνει τη συμβουλευτική και την διάγνωση.

Holter πίεσης:

Το Holter πίεσης είναι μια μικρή καταγραφική συσκευή, η οποία καταγράφει την αρτηριακή πίεση. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις διερεύνησης υπέρτασης, ορθοστατικής υπότασης και διαταραχών της πίεσης. Πρόκειται για ένα μηχάνημα αυτόματης μέτρησης της αρτηριακής πίεσης που καταγράφει διακυμάνσεις της πίεσης σε διάρκεια 24ώρου. Το Holter είναι ένα περιβραχιόνιο, όπως αυτό του πιεσόμετρου και λαμβάνει μετρήσεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Στην συνέχεια τα δεδομένα μεταφέρονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και με το ειδικό πρόγραμμα αναλύονται από τον καρδιολόγο και στην συνέχεια γίνεται η διάγνωση και η συμβουλευτική. 

Επικοινωνήστε μαζί μας: 

Τα ραντεβού γίνονται κατόπιν συνεννόησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Καλέστε μας στο 27410-76760, 274107670.