Μαιευτική

Μαιευτική2024-04-08T00:38:18+00:00

Καλώς ορίσατε στην επίσημη ιστοσελίδα της μαιευτικής κλινικής Ήρα Κορίνθου. Η κλινική ΗΡΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, διαθέτει σύγχρονες αίθουσες τοκετού και χειρουργείο, οι οποίες είναι στελεχωμένες με άρτια εκπαιδευμένο, ειδικό και έμπειρο και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.  Οι χώροι μας είναι εξοπλισμένοι με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και σας δίνουν μια άνεση και θερμά συναισθήματα για ώστε να χειρουργηθείτε ή να γεννήσετε με ασφάλεια και δίχως άγχος. Τα χειρουργεία, η αίθουσα τοκετών, η αίθουσα νεογνών και η ανάνηψη βρίσκονται στον ίδιο όροφο για ευκολία των ασθενών και των νεογνών, τα οποία θα  προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον, ευκολότερα.

Μαιευτικές υπηρεσίες: Στην κλινική μας προσφέρονται οι μαιευτικές υπηρεσίες ώστε ο τοκετός να γίνει ανώδυνα με:

  • Φυσιολογικός τοκετός
  • Καισαρική τομή
  • Προσπάθεια κολπικού τοκετού μετά από καισαρική τομή

Στάδια του τοκετού: Ο φυσιολογικός τοκετός αποτελείται από τρία στάδια. Το στάδιο της διαστολής, όπου ο τράχηλος διαστέλλεται πλήρως και εξαλείφεται το μήκος του. Το στάδιο της εξώθησης, το διάστημα που χρειάζεται ώστε να γίνει η έξοδος του εμβρύου από την ενδομήτριο κοιλότητα και το στάδιο της υστεροτοκίας κατά το οποίο γίνεται η έξοδος του πλακούντα. Ο πρώτος τοκετός συνήθως είναι περισσότερο χρονοβόρος από τους επόμενους. Κατά την διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού χρησιμοποιούμε φάρμακα τα οποία κάνουν τις συστολές της μήτρας επαρκείς ώστε να γίνει η ομαλή έξοδος του εμβρύου.

Ανώδυνος τοκετός: Ο κυριότερος φόβος μιας επιτόκου είναι ο πόνος που προκαλείται από τον τοκετό. Για αυτό τον λόγο στην κλινική μας κάνουμε το καλύτερο, προάγωντας τον ανώδυνο τοκετό. Οι αναισθησιολόγοι μας με την χρήση επισκληριδίου αναισθησίας σας δίνουν την ευκαιρία να έχετε μια όμορφη εμπειρία, χωρίς άγχος και με μείωση τον καισαρικών τομών, επειδή οι επίτοκες που δεν πονούν, συνεργάζονται καλύτερα κατά την διάρκεια του τοκετού. Έτσι οι επίτοκοι παρακολουθούν την γέννηση του νεογνού τους χωρίς τις επιπλοκές της γενικής αναισθησίας.

Τι θα σας βοηθήσει να έχετε έναν καλό και ανώδυνο τοκετό;

Μια καλή εγκυμοσύνη έχει σύμμαχο την καλή διατροφή, την ενυδάτωση, τον καλό ύπνο και την καθημερινή άσκηση. Ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες η καθημερινότητα σας πρέπει να είναι ενεργή και κινητική. Έτσι βοηθάμε στην σωστή θέση του εμβρύου και στην εκγύμναση των μυών στην πύελο, οι οποίοι βοηθούν στην καλύτερη εξέλιξη του τοκετού και της λοχείας. Το σώμα σας φαίνεται ότι χρειάζεται χρόνο για να ωριμάσει και χρειάζεται χρόνο για να ξεκινήσει ο τοκετός. Έτσι οι οδηγίες λένε να περιμένουμε τις 39 εβδομάδες εκτός αν υπάρχει λόγος για να γίνει συντομότερα.

Πότε πηγαίνουμε στο μαιευτήριο:

Η γρήγορη προσέλευση δίχως να είναι η κατάλληλη στιγμή δεν βοηθά την επίτοκο. Η σωστή ώρα είναι όταν έχουμε συστηματικές συσπάσεις κάθε περίπου 5 λεπτά, οι οποίες διαρκούν περίπου ένα λεπτό. Η επίτοκος έχει χρόνο να κάνει ένα ζεστό μπάνιο και να χαλαρώσει στο σπίτι της μέχρι να επιτευχθούν αυτές οι συνθήκες. Ειδικά στην πρώτη γέννα δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε καθώς χρειάζονται αρκετές ώρες για να γίνει ο τοκετός. Το περιβάλλον στο σπίτι της επιτόκου βοηθά στην καλύτερη συναισθηματική χαλάρωση της, στην διατήρηση της κινητικότητας και της εξέλιξης του τοκετού.

Πότε καταλαβαίνουμε ότι έχει γίνει έναρξη του τοκετού;

Το καταλαβαίνουμε με τις ρυθμικές συσπάσεις οι οποίες έχουν διάρκεια ένα λεπτό και γίνονται κάθε 5 λεπτά περίπου.

Υπηρεσίες μετά τον τοκετό: Στην κλινική μας, το περιβάλλον είναι οικογενειακό και ζεστό, η φιλοσοφία μας είναι το ζευγάρι να είναι μόνο του στο δωμάτιο με άνεση και να νιώθουν όπως στο σπίτι τους. Οι μητέρες στα δωμάτια νοσηλείας έχουν την δυνατότητα να έχουν το νεογνό μέσα στο θάλαμο και με την βοήθεια του προσωπικού μας να νιώσουν άνετα και να εκπαιδευτούν στο θηλασμό και την φροντίδα του νεογνού. Μετά τον τοκετό προάγεται η επαφή δέρμα με δέρμα του νεογνού με την μητέρα του και τοποθετούμε το νεογνό πάνω στην μητέρα του αμέσως μετά τον τοκετό.

Συμβουλευτική κατά την εγκυμοσύνη και την λοχεία: Στην κλινική μας γίνεται συμβουλευτική κατά την κύηση και την λοχεία, από εξειδικευμένο προσωπικό, για τον θηλασμό, την φροντίδα του νεογνού και την φροντίδα της εγκυμονούσας – λεχωίδας, σωματικά και ψυχολογικά.

Μητρικός θηλασμός: Ο μητρικός θηλασμός είναι η συνέχεια της φυσικής σχέσης που αναπτύσσεται κατά την κύηση, μετά τον τοκετό του νεογνού. Η κλινική Ήρα Κορίνθου είναι φιλική προς το θηλασμό και τον προάγει με μαθήματα τοκετού και με υποστήριξη από όλο το προσωπικό υγείας προς τις νέες μητέρες. Το ήρεμο και φιλικό περιβάλλον και οι συμβουλές μας θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα ποιοτικό και εύκολο θηλασμό. Είμαστε δίπλα σας για να ζήσετε με ηρεμία και ασφάλεια την μοναδική αυτή εμπειρία. Όλα ξεκινούν με την πρώτη επαφή μεταξύ της μητέρας και του νεογνού μετά τον τοκετό. Εκεί γίνεται άμεσα η επαφή δέρμα με δέρμα η οποία βοηθά ιδιαίτερα στον επιτυχημένο μητρικό θηλασμό. Για την βοήθεια σας διαθέτουμε σύγχρονα θήλαστρα τα οποία θα σας βοηθήσουν στον θηλασμό.

Λήψη βλαστοκυττάρων: Μετά την έξοδο του νεογνού μπορούν να συλλεχθούν βλαστοκύτταρα από τον θεράποντα ιατρό. Αυτό γίνεται με την συλλογή ομφαλοπλακουντιακού αίματος και αρχέγονα μεσεγχυματικά κύτταρα από τον ομφάλιο λώρο. Η συλλογή του αίματος δεν αλλάζει ούτε επιβαρύνει την διαδικασία του τοκετού, γίνεται από την μαιευτήρα γυναικολόγο και είναι ίδια στον φυσιολογικό τοκετό και τη καισαρική τομή. Τέλος συλλέγεται τμήμα του ομφάλιου λώρου 6-7 εκατοστών από το οποίο απομονώνονται μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα από το Wharton’s jelly. Έτσι γίνεται η απομόνωση, επεξεργασία και φύλαξη αυτών των πολύτιμων κυττάρων που είναι πολύ χρήσιμα στο μέλλον. Τα βλαστοκύτταρα που συλλέγονται χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στα αιμοποιητικά που χρησιμοποιούνται ως αιμοποιητικό μόσχευμα, εναλλακτικά του μυελού των οστών για την ανασύσταση του αιμοποιητικού αίματος. Στα μεσεγχυματικά που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση ιστών και οργάνων. Οι ασθένειες που αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο είναι η λευχαιμίες, τα λεμφώματα και άλλες κακοήθειες του αιμοποιητικού συστήματος. Επίσης θεραπευτικά χρησιμοποιούνται στην αναγέννηση δέρματος, χόνδρων, συνδέσμων, νευρικού ιστού, στην αντιμετώπιση κακοήθων συμπαγών όγκων και στα προβλήματα απόρριψης μοσχευμάτων.

Εταιρίες που προσφέρουν φύλαξη βλαστοκυττάρων:

Συνηθισμένες ερωτήσεις και απαντήσεις

Ποιες είναι οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσω στο δωμάτιο;2024-04-08T00:20:53+00:00

Το δωμάτιο μας έχει ένα κρεβάτι για την λεχωίδα και ένα ή δύο κρεβάτια για τον ή τους συνοδούς. Στο δωμάτιο η κάθε γυναίκα βρίσκεται μόνη της διατηρόντας την ιδιωτικότητα της και εξασφαλίζουμε την άνεση της.

Ποια είναι η διαφορά φυσιολογικού τοκετού και καισαρικής τομής;2024-04-08T00:32:42+00:00

Στο φυσιολογικό τοκετό, ο τοκετός γίνεται κολπικά. Αυτό σημαίνει ταχύτερη ανάρρωση, τη δυνατότητα να φάει μετά τον τοκετό, καλύτερη επούλωση τραύματος και λιγότερες επιπλοκές σε αυτόν και επόμενους τοκετούς. Στην περίπτωση που ο φυσιολογικός τοκετός δεν είναι δυνατός και χρειάζεται να πραγματοποιηθεί καισαρική τομή, πραγματοποιείται μια χαμηλή τομή στην κοιλιακή χώρα στο ύψος του μπικίνι μέσω της οποίας γίνεται η έξοδος του νεογνού. Η παραμονή και στις δύο περιπτώσεις είναι τρία 24ωρα ώστε να μετρηθεί η χολερυθρίνη στο αίμα του νεογνού για την παρακολούθηση του νεογνικού ίκτερου. Στην κλινική μας ο τοκετός πραγματοποιείται υπό επισκληρίδιο αναισθησία και η ασθενής έχει έναν ανώδυνο και ήρεμο τοκετό.

Ποια είναι η διαδικασία του τοκετού:2024-04-08T00:33:03+00:00

Η ασθενής κάνει την εισαγωγή της την ημέρα του τοκετού, προετοιμάζεται από το μαιευτικό προσωπικό και οδηγείται στην αίθουσα τοκετών, για παρακολούθηση έναρξης τοκετού, για πρόκληση τοκετού ή για καισαρική τομή, ανάλογα με την επιθυμίας της και του ιατρού της. Στην συνέχεια παρακολουθείται για ένα διάστημα μετά τον τοκετό και οδηγείται στο δωμάτιο μαζί με το νεογνό της. Ο φυσιολογικός τοκετός αποτελείται από τρία στάδια. Το στάδιο της διαστολής, όπου ο τράχηλος διαστέλλεται πλήρως και εξαλείφεται το μήκος του. Το στάδιο της εξώθησης, το διάστημα που χρειάζεται ώστε να γίνει η έξοδος του εμβρύου από την ενδομήτριο κοιλότητα και το στάδιο της υστεροτοκίας κατά το οποίο γίνεται η έξοδος του πλακούντα. Ο πρώτος τοκετός συνήθως είναι περισσότερο χρονοβόρος από τους επόμενους. Κατά την διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού χρησιμοποιούμε φάρμακα τα οποία κάνουν τις συστολές της μήτρας επαρκείς ώστε να γίνει η ομαλή έξοδος του εμβρύου.

Τι είναι η επισκληρίδιος αναισθησία;2024-04-08T00:33:25+00:00

Επισκληρίδιος είναι η αναισθησία όπου τοποθετείται ένας λεπτός καθετήρας στον επισκληρίδιο χώρο στην σπονδυλική στήλη της ασθενούς. Η μέθοδος αυτή δίνει επαρκή αναλγησία κατά την διάρκεια και μετά τον τοκετό, αφού δίνει μία συνεχή πρόσβαση στον αναισθησιολόγο ώστε να χορηγήσει τα κατάλληλα αναλγητικά φάρμακα. Οι γυναίκες οι οποίες λαμβάνουν φάρμακα που διαταράσσουν την πήξη του αίματος, δεν μπορούν να κάνουν επισκληρίδιο αναισθησία, όπως και γυναίκες με παθολογίες στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Για αυτό το λόγο γίνεται προαναισθητική εκτίμηση και ο μαιευτήρας σας έρχεται σε συνεννόηση με τον αναισθησιολόγο. Τέλος να τονίσουμε ότι η επισκληρίδιος αναισθησία δεν έχει επίδραση στο νεογνό και στον χρόνο του τοκετού.

Ποιες είναι οι επιπλοκές της επισκληριδίου αναισθησίας;2024-04-08T00:34:04+00:00

Οι επιπλοκές της είναι η υπόταση, κεφαλαλγία (0,5-2%) λόγω τρώσης της σκληράς μήνιγγας ή μετανάστευσης του επισκληρίδιου καθετήρα στον υπαραχνοειδή χώρο, επισκληρίδιο αιμάτωμα (συχνότητα 1/250.000), επισκληρίδιο απόστημα ή μηνιγγίτιδα, συστηματική τοξικότητα από τοπικό αναισθητικό, νευρολογικές διαταραχές – δυσαισθησία, αιμωδία ή αδυναμία κάτω άκρων, που είναι δυνατόν, σε κάποιες περιπτώσεις, να διαρκέσουν 3-6 μήνες.

Γιατί να επιλέξετε την Κλινική Ήρα Κορίνθου:2024-04-08T00:34:33+00:00
  • Εξειδίκευση στην Μαιευτική: Οι εξειδικευμένοι γυναικολόγοι μας διαθέτουν ευρεία εμπειρία στη διαχείριση μαιευτικών περιστατικών.
  • Ασφάλεια και Συνέπεια: Με χαμηλά ποσοστά καισαρικής τομής, διασφαλίζουμε την ασφάλεια και την ευημερία της μητέρας και του παιδιού.
  • Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση: Κάθε γέννα συνοδεύεται από προσωπική φροντίδα και σεβασμό προς τις επιθυμίες και τις ανάγκες της μητέρας.
  • Σύγχρονος Εξοπλισμός: Η κλινική μας διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση του τοκετού.

Στοιχεία επικοινωνίας κλινικής: Τηλέφωνο 2741076760 – 2741076760 Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 8 Κόρινθος. Email: info@ira-kliniki.gr

Η κλινική μας εφημερεύει κάθε μέρα, όλο το 24ωρο.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε εξειδικευμένες, ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες υγείας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε γυναίκας. Είμαστε διαθέσιμοι για να σας παρέχουμε ολοκληρωμένη πληροφόρηση και υποστήριξη σε κάθε σας θεραπευτικό βήμα.

Εμπιστευτείτε μας για μια ασφαλή και αξιόπιστη εμπειρία τοκετού, με τη φροντίδα και την εμπειρία που αξίζετε.

Go to Top