Καλώς ορίσατε στην σελίδα του τμήματος ουρογυναικολογίας της κλινικής Ήρα Κορίνθου. Η ουρογυναικολογία είναι μια ξεχωριστή ειδικότητα της γυναικολογίας που έχει ως αντικείμενο το κατώτερο ουροποιητικό και γεννητικό σύστημα της γυναίκας και τις διαταραχές του. 

Μια γυναίκα επισκέπτεται το τμήμα ουρογυναικολογίας όταν έχει τις διαταραχές:

  • Ακράτεια ούρων
  • Πρόπτωση γεννητικών οργάνων
  • Χρόνιες κυστίτιδες
  • Χρόνιοι πόνοι 
  • Δυσπαρεύνια

Τα συμπτώματα αυτά δεν είναι απειλητικά για την ζωή της ασθενούς, αλλά διαταράσουν την ποιότητα της ζωής της και την καθημερινότητα της. Στην κλινική μας η αντιμετώπιση είναι συντηρητική με ενέσιμες θεραπείες, φαρμακευτική αγωγή, ασκήσεις και αλλαγή του τρόπου ζωής της ασθενούς αλλά και χειρουργική. Οι επεμβάσεις αυτές συνήθως είναι ελάχιστα επεμβατικές, ανώδυνες, με ελάχιστη αιμορραγία και μικρό χρόνο διαμονής στην κλινική μας. 

Μερικά από τα συμπτώματα και ο τρόπος αντιμετώπισης αναφέρονται ακολούθως:

  • Η πρόπτωση πυελικών οργάνων αντιμετωπίζεται κολπικά με ανάρτηση της μήτρας ή κολπική υστερεκτομή ή και πλαστική αποκατάσταση κυστεοκήλης και ορθοκήλης, εκμεταλλευόμενη την φυσική κοιλότητα του οργανισμού (κόλπος) δίχως τομές εκτός του κόλπου. 
  • Η διαταραχές της ούρησης αντιμετωπίζονται με ταινία ελεύθερη τάσης, ενέσεις και Botox. 
  • Η σεξουαλική δυσλειτουργία με ενέσιμες θεραπείες, πλαστική χειλέων και περινεοπλαστική.
  • Η αιματουρία και οι παθήσεις του ουροποιητικού με κυστεοσκόπηση και ουρηθροσκόπηση.

Ποιό είναι το πλεονέκτημα που έχουν τα κολπικά χειρουργεία: 

Οι κολπικές επεμβάσεις χρησιμοποιούν μια φυσική οπή του σώματος που είναι ο κόλπος για να δώσουν πρόσβαση στα έσω γεννητικά όργανα. Έτσι δίχως τομές στην κοιλιακή χώρα οι ασθενείς χειρουργούνται με ελάχιστη αιμορραγία, ελάχιστο πόνο και επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητες τους. Τα κολπικά χειρουργεία γίνονται σε περιπτώσεις διαταραχών ούρησης, πρόπτωση πυελικών οργάνων, διαταραχές του τραχήλου. Ορισμένα από αυτά είναι η κολπική υστερεκτομή, η τοποθέτηση ταινίας ελεύθερη τάσης, η αποκατάσταση κυστεοκήλης ή ορθοκήλης.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να επιστρέψω στις καθημερινές διαδικασίες μου:

Συνήθως από μια ημέρα μέχρι 40 ανάλογα με την βαρύτητα του προβλήματος και το χειρουργείο που έγινε. Η διαμονή στην κλινική κρατά από λίγες ώρες μέχρι 3 ημέρες.