Καλώς ορίσατε στην επίσημη ιστοσελίδα του νεογνολογικού τμήματος της κλινικής Ήρα Κορίνθου, όπου η φροντίδα των νεογνών συναντά την ειδική γνώση και την αγάπη. Αφιερωμένοι στην παροχή υψηλής ποιότητας φροντίδας για τα νεογνά, παρέχουμε ολοκληρωμένη και ασφαλή περίθαλψη. Το νεογνολογικό και παιδιατρικό τμήμα της κλινικής μας, προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, φροντίδα υγείας για το νεογνό σας, ανάλογα με τις ανάγκες του. Ο παιδίατρος παρακολουθεί και αξιολογεί την πορεία του νεογνού σας και ενημερώνει σε καθημερινή βάση τους γονείς για την πορεία του νεογνού, λύνει τις απορίες τους και επικουρεί στην θεραπεία του νεογνού εφόσον χρειαστεί. Τέλος στην κλινική μας παρέχονται υπηρεσίες φωτοθεραπείας του νεογνού, σε περίπτωση εμφάνισης νεογνικού ίκτερου.

Οι υπηρεσίες που παρέχει είναι:

  • Φροντίδα των νεογνών 
  • Επιτήρηση και παρακολούθηση
  • Διαγνωστικές εξετάσεις σε νεογνά
  • Θεραπευτικές παρεμβάσεις

Πόσο καιρό θα παραμείνει το νεογνό στο μαιευτήριο μετά τον τοκετό:

Το νεογνό συνήθως παραμένει τρία 24ωρα ώστε να μετρηθούν τα επίπεδα της χολερυθρίνης του και να αξιολογηθεί αν υπάρχει νεογνικός ίκτερος.

Τι είναι ο νεογνικός ίκτερος και πως αντιμετωπίζεται; Νεογνικός ίκτερος ονομάζεται η σοβαρή αύξηση της χολερυθρίνης στο αίμα του νεογνού. Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται εύκολα και άμεσα για την πρόληψη των επιπλοκών της. Είναι μια αθώα κατάσταση η οποία με τις σωστές οδηγίες θηλασμού και την φωτοθεραπεία, αντιμετωπίζεται εντός και εκτός της κλινικής μας. Τις πρώτες 3 ημέρες ζωής ο οπτικός έλεγχος για ίκτερο γίνεται κάθε 12 ώρες στα νεογνά. Τέλος κατά το εξιτήριο γίνεται μέτρηση της ολικής χολερυθρίνης. Ο ίκτερος χαρακτηρίζεται ως ορατός όταν είναι κλινικά εμφανής, ως σοβαρός όταν αυξάνεται η χολερυθρίνη σε επίπεδα που απαιτείται θεραπεία, ως παρατεινόμενος όταν διαρκεί πάνω από 14 ημέρες σε τελειόμηνα νεογνά και πάνω από 21 ημέρες σε πρόωρα. Στην κλινική μας πραγματοποιείται φωτοθεραπεία, δηλαδή το νεογνό τοποθετείται σε στρωματάκι και φωτίζεται από ειδικές λάμπες που τοποθετούνται πάνω από το νεογνό, σε ειδικό μηχάνημα φωτοθεραπείας.

Ενημέρωση των γονέων: Ο νεογνικός ίκτερος είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, το οποίο δεν εγκυμονεί κίνδυνο για το νεογνό. Η διάρκεια της θεραπείας σπάνια ξεπερνά τα τρία 24ωρα. Τέλος ο ίκτερος επιβάλλει την συνέχιση του μητρικού θηλασμού, δεν αποτελεί λόγο διακοπής και είναι απαραίτητος σε μεγαλύτερη συχνότητα, δηλαδή 8-12 φορές την ημέρα τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό. Σε περίπτωση που το μητρικό γάλα δεν αρκεί και το νεογνό παρουσιάσει απώλεια βάρους και υψηλές τιμές χολερυθρίνης, το συμπλήρωμα γάλακτος μπορεί να χορηγηθεί για να μειωθεί η υψηλή τιμή χολερυθρίνης. 

Γιατί να επιλέξετε το Νεογνολογικό Τμήμα της Κλινικής Ήρα Κορίνθου:

Εξειδίκευση στη Φροντίδα των Νεογνών: Οι ειδικοί μας νεογνολόγοι έχουν εκτεταμένη εμπειρία στη φροντίδα των νεογνών.

Ασφάλεια και Προσοχή: Η φροντίδα μας είναι προσεκτικά σχεδιασμένη για να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και άνεση στα νεογέννητα.

Ατομική Προσέγγιση: Κάθε νεογνό λαμβάνει ατομική φροντίδα και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες του.

Σύγχρονος Εξοπλισμός: Διαθέτουμε σύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για την πλήρη φροντίδα των νεογνών.

Χαμηλή Ποσοστά Επιπλοκών: Οι χαμηλές επιπτώσεις είναι αποτέλεσμα της προσεκτικής μας φροντίδας και της εξειδίκευσής μας.

Με εμπιστευτείτε για τη φροντίδα του αγαπημένου σας νεογνού και εξασφαλίστε μια αξιόπιστη και αγαπημένη εμπειρία για τη νέα ζωή σας.

Tα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νεογνά μετά τον τοκετό:

Τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μετά τον τοκετό είναι συνδεδεμένα με τον προωρότητα του εμβρύου. Τα τελειόμηνα νεογνά σπάνια παρουσιάζουν παθολογία. Μερικές από τις συνηθέστερες είναι αναπνευστική δυσχέρεια, τραύμα από τον τοκετό, περιγεννητική λοίμωξη και αιμολυτικές διαταραχές. Το προσωπικό μας είναι έμπειρο και ενημερωμένο και μπορεί να αντιμετωπίσει με ασφάλεια όλες αυτές τις παθολογίες.

Φόρμα επικοινωνίας για ραντεβού ή ερωτήσεις

Στοιχεία επικοινωνίας κλινικής: Τηλέφωνο 2741076760 – 2741076760 Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 8 Κόρινθος. Email: info@ira-kliniki.gr

Η κλινική μας εφημερεύει κάθε μέρα, όλο το 24ωρο.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε εξειδικευμένες, ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες υγείας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε γυναίκας. Είμαστε διαθέσιμοι για να σας παρέχουμε ολοκληρωμένη πληροφόρηση και υποστήριξη σε κάθε σας θεραπευτικό βήμα.

Εμπιστευτείτε μας για μια ασφαλή και αξιόπιστη εμπειρία τοκετού, με τη φροντίδα και την εμπειρία που αξίζετε.