Χειρουργική

Χειρουργική2024-04-13T06:34:39+00:00

Καλώς ορίσατε στο χειρουργικό τμήμα της κλινικής Ήρα Κορίνθου. Βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο στην πόλη της Κορίνθου. Η κλινική μας αντιπροσωπεύει το σήμα κατατεθέν της πόλης μας στην ιατρική περίθαλψη, προσφέροντας μια σειρά από υπηρεσίες υγείας προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κοινότητας. Το τμήμα γενικής χειρουργικής ξεχωρίζει για την ολοκληρωμένη φροντίδα, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, τις σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους και μια ομάδα αφοσιωμένων επαγγελματιών αφοσιωμένων στην υγεία των ασθενών τους.

Επισκόπηση υπηρεσιών του τμήματος γενικής χειρουργικής:

Το τμήμα γενικής χειρουργικής της ΉΡΑ Κορίνθου είναι εξοπλισμένο για να χειριστεί ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων, από μικρές εξωτερικές επεμβάσεις έως πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις. Η ομάδα έμπειρων χειρουργών, νοσηλευτών και υποστηρικτικού προσωπικού μας χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες χειρουργικές τεχνικές και τεχνολογία για να εξασφαλίσει τα βέλτιστα αποτελέσματα για τους ασθενείς μας.

Προσφερόμενες υπηρεσίες:

Το τμήμα μας προσφέρει μια ποικιλία χειρουργικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά:

 • Σκωληκοειδεκτομη
 • Αποκατάσταση κήλης
 • Χολοκυστεκτομή
 • Επεμβάσεις μαστού
 • Επεμβάσεις θυρεοειδούς
 • Λαπαροσκοπικές και ελάχιστα επεμβατικές επεμβάσεις
 • Χειρουργική Αντιμετώπιση Παθήσεων Πρωκτού
 • Διαπρωκτική Ενδοσκοπική Μικροχειρουργική
 • Αποκατάσταση αιμορροϊδων
 • Εκτομή κύστης κόκκυγα
 • Αποκατάσταση συριγγίων
 • Αποκατάσταση ραγάδας πρωκτού
 • Αφαίρεση σπίλων, λιπωμάτων και όγκων δέρματος
 • Φροντίδα και καθαρισμός κατακλίσεων
 • Αντιμετώπιση επειγόντων χειρουργικών περιστατικών

Η ομάδα μας:

Στον πυρήνα του τμήματός μας βρίσκεται μια ομάδα χειρουργών υψηλής εξειδίκευσης, ο καθένας από τους οποίους ειδικεύεται σε διαφορετικούς τομείς της γενικής χειρουργικής. Με την υποστήριξη αναισθησιολόγων, νοσηλευτών χειρουργείου και άλλων επαγγελματιών υγείας, διασφαλίζουμε ότι κάθε ασθενής λαμβάνει την εξατομικευμένη φροντίδα και προσοχή που του αξίζει.

Προηγμένες χειρουργικές τεχνικές και εξοπλισμός:

Είμαστε περήφανοι που χρησιμοποιούμε ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές όπου είναι δυνατόν, μειώνοντας τον χρόνο ανάρρωσης και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα των ασθενών. Τα σύγχρονα χειρουργεία μας είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε χειρουργικές επεμβάσεις με ακρίβεια και ασφάλεια.

Λαπαροσκοπικά χειρουργεία:

Τα λαπαροσκοπικά χειρουργεία είναι επεμβάσεις οι οποίες δεν απαιτούν τα χέρια του χειρουργού να εισέλθουν στην κοιλιακή χώρα, αλλά η επέμβαση γίνεται με εργαλεία. Αυτό σημαίνει ότι οι τομές είναι πολύ μικρότερες στο κοιλιακό τοίχωμα και η μετεγχειρητική αποκατάσταση είναι ταχύτερη, με λιγότερο πόνο και καλύτερη. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται άμεσα. Η λαπαροσκόπηση στην χειρουργική γίνεται συνήθως για λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή, χολοκυστεκτομή, αποκατάσταση κηλών κοιλιακού τοιχώματος, ερευνητική λαπαροσκόπηση. Στην κλινική μας η έμπειρη χειρουργική ομάδα είναι δίπλα σας για να επιλύσει τις απορίες και τις παθήσεις σας.

Φροντίδα και προετοιμασία ασθενών:

Η φροντίδα των ασθενών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Από την αρχική διαβούλευση έως τις μετεγχειρητικές επεμβάσεις, παρέχουμε ολοκληρωμένη φροντίδα και υποστήριξη. Οι ασθενείς ενημερώνονται για τις χειρουργικές επιλογές τους, τι να περιμένουν από τη διαδικασία και πώς να προετοιμαστούν για χειρουργική επέμβαση και ανάρρωση.

Συχνές Ερωτήσεις:

Υπάρχουν ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις στην κλινική Ήρα Κορίνθου;2024-04-13T06:32:18+00:00

Ναι, ειδικευόμαστε σε ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, στο laser για την αποκατάσταση κύστης κόκκυγα ή αιμορροϊδων, οι οποίες είναι διαθέσιμες για ποικίλες επεμβάσεις. Αυτές οι τεχνικές οδηγούν σε ολιγόωρη παραμονή στην κλινική και ταχύτερη ανάρρωση.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας για τη γενική χειρουργική επέμβαση;2024-04-13T06:31:48+00:00

Ο χρόνος ανάρρωσης ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της επέμβασης και τον ασθενή. Η ομάδα μας θα σας παράσχει ένα λεπτομερές σχέδιο αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των χρονοδιαγραμμάτων, των οδηγιών φροντίδας και τυχόν απαραίτητων ραντεβού παρακολούθησης.

Πώς μπορώ να ξέρω αν χρειάζομαι χειρουργική επέμβαση;2024-04-13T06:31:19+00:00

Μια διαβούλευση με έναν από τους χειρουργούς μας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η χειρουργική επέμβαση είναι η καλύτερη πορεία θεραπείας για την κατάστασή σας. Αυτή η απόφαση λαμβάνεται μετά από ενδελεχή αξιολόγηση και εξέταση όλων των θεραπευτικών επιλογών.

Τι είδους χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιεί το τμήμα γενικής χειρουργικής;2024-04-13T06:30:54+00:00

Το τμήμα μας εκτελεί ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων επεμβάσεων κοιλίας, μαστού, θυρεοειδούς, πρωκτού και ελάχιστα επεμβατικές, μεταξύ άλλων.

Παραδείγματα ελάχιστα επεμβατικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται στην κλινική μας:

Η κύστη κόκκυγος είναι μία συχνή πάθηση που αφορά κυρίως άνδρες, συνήθως σε νεαρές ηλικίες και είναι μια κύστη ή απόστημα στην σχισμή των γλουτών. Η κύστη περιέχει τρίχες και νεκρά κύτταρα του δέρματος, που μολύνουν την περιοχή δημιουργώντας φλεγμονή. Η φλεγμονή μπορεί να είναι χρόνια, προκαλώντας πόνο στον ασθενή. Η κύστη κόκκυγος μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενδοσκοπική εξάχνωση με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων (RF), ανακουφίζοντας άμεσα τους ασθενείς. Η μέθοδος αυτή είναι αναίμακτη, γρήγορη και αποδοτική, με άμεση επιστροφή στις καθημερινές ασχολίες σας.

Η ίδια αντιμετώπιση γίνεται και στα συρίγγια πρωκτού. Το περιεδρικό συρίγγιο και το περιεδρικό απόστημα είναι η οξεία και η χρόνια έκφανση της ίδιας νόσου. Στο χειρουργικό ιατρείο της κλινικής Ήρα Κορίνθου τα αντιμετωπίζουμε με ασφαλή και αναίμακτο τρόπο και με την χρήση laser, ραδιοσυχνοτήτων (RF).

O συνεχόμενος ερεθισμός και η διόγκωση των αιμορροΐδων, δηλαδή των αγγείων του ορθού και του πρωκτού, προκαλεί ενόχληση ή και πόνο στον ασθενή, κατά την αφόδευση. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες βρίσκονται μέσα στο ορθό, δεν είναι ορατές στον ασθενή και σπάνια προκαλούν δυσφορία, με μοναδικό σύμπτωμα την παροδική αιμορραγία. Σε αιμορροΐδες 2ου βαθμού εφαρμόζεται η μέθοδος HeLP (Hemorrhoid Laser Procedure) που πραγματοποιείται ενδοσκοπικά, με την καθοδήγηση υπερήχων μέσω ειδικού πρωκτοσκόπιου. Πρόκειται για την πλέον ανώδυνη επέμβαση, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, ενώ ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες την ίδια κιόλας ημέρα. Σε αιμορροΐδες 3ου και 4ου βαθμού, εφαρμόζεται η θεραπεία LHP (Laser Hemorrhoidoplasty). Το laser στο έμπειρο χέρι του χειρουργού εξασφαλίζει μικροχειρουργική ακρίβεια και ασφάλεια. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη, παρουσιάζει γρήγορη ανάρρωση, χωρίς μετεγχειρητικές επιπλοκές και συνήθως χωρίς τομές.

Ραντεβού και επικοινωνία:

Το τμήμα γενικής χειρουργικής της κλινικής Ήρα Κορίνθου είναι αφοσιωμένο στην παροχή των υψηλότερων προδιαγραφών χειρουργικής φροντίδας. Με επίκεντρο την ασφάλεια των ασθενών, τις καινοτόμες τεχνικές και τη συμπονετική φροντίδα, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς μας. Εάν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο σκέφτεστε να κάνετε χειρουργική θεραπεία, σας προσκαλούμε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού στο τμήμα γενικής χειρουργικής. Επικοινωνήστε σήμερα με τη κλινική μας για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας και πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Στοιχεία επικοινωνίας κλινικής: Τηλέφωνο 2741076760 – 2741076760 Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 8 Κόρινθος. Email: info@ira-kliniki.gr

Η κλινική μας εφημερεύει κάθε μέρα, όλο το 24ωρο.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε εξειδικευμένες, ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες υγείας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Είμαστε διαθέσιμοι για να σας παρέχουμε ολοκληρωμένη πληροφόρηση και υποστήριξη σε κάθε σας θεραπευτικό βήμα.

Εμπιστευτείτε μας για μια ασφαλή και αξιόπιστη εμπειρία, με τη φροντίδα και την ιατρική εμπειρία που αξίζετε.

Go to Top